Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) abordează sănătatea orală ca parte integrantă a sănătăţii generale, bolile din sfera oro-maxilo-facială având impact atât asupra stării de sănătate în ansamblul său, asupra bunăstării și calităţii vieţii indivizilor, dar și asupra sistemelor de sănătate și asupra societății prin costurile ridicate asociate. Și Raportul Uniunii Europene, pe anul 2016, subliniază că sănătatea orală nu poate fi abordată decât în asociere cu sănătatea generală, prevenirea și tratarea patologiei orale generând o reducere a costurilor de îngrijiri medicale generale. În același raport, se precizează faptul că în statele europene se cheltuiesc pentru promovarea sănătății orale (programe de prevenție) 79 miliarde de euro și până în 2020 se va ajunge la 93 miliarde de euro.
Intervenţia ortodonticã, are un impact major atât asupra aparatului dento-maxilar, cât şi asupra sãnãtãţii generale fizice şi psihice, esteticii şi bunãstãrii mentale a unei persoane. Eficacitatea tratamentului ortodontic este cu atât mai mare, cu cât acesta debuteazã în perioada de creştere şi dezvoltare a organismului (în medie 6 - 16 ani, cu variaţii individuale), terapia ortodonticã precoce beneficiind astfel de un rãspuns mai favorabil al ţesuturilor aparatului dento-maxilar şi de surprinderea anomaliei dento-maxilare într-un stadiu evolutiv incipient.
Având în vedere Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 307/14.06.2018 privind aprobarea Proiectului „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”, care prevede acordarea unui sprijin financiar pentru confectionarea si aplicarea de aparate ortodontice mobile (arcada superioara) si/sau aparate ortodontice mobile (arcada inferioara) pentru elevii din Municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, s-a întocmit Regulamentul proiectului, care poate fi consultat pe site-ul Administratiei Spitalelor și Serviciilor Medicale București, la secțiunea PROIECTE IN DESFASURARE.
Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București” se va derula în perioada 17 Septembrie 2018 – 17 Septembrie 2019.
Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea afecțiunilor dentare pentru menținerea unui organism sănătos printr-o soluție de tratament minim invazivă care corectează probleme dentare deseori ireversibile, dar care pot fi tratate ortodontic cu rezultate spectaculoase.
Beneficiarii proiectului vor fi elevii din Municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani.
Organizatorul Proiectului este Municipiul București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.
Pentru a beneficia de facilitatile oferite de Proiectul "Consultații
stomatologice și aplicare de aparate ortodontice" trebuie sa indepliniti
conditiile specificate in cadrul Regulamentului.
Va rugam sa cititi cu atentie Regulamentul pentru a verifica eligibilitatea.
Următoarele aprecieri au fost înaintate de către parinții ai căror copii au beneficiat de aplicarea aparatelor mobile, ca urmare a completării unui chestionar de feedback, trimis online de către echipa de implementare a proiectului la un interval de cel puțin o lună de la aplicare.
Pentru mai multe date statistice și aprecieri/recomandări/sugestii din partea parinților,
puteți accesa Raport feedback parinti - aplicare aparate mobile